ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Δωρεάν αποστολή για αγορές από €28 και άνω | Δωρεάν αντικαταβολή

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΣΙΣ

Οι Εκδόσεις Ίσις ιδρύθηκαν το 2010 στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με σκοπό την προώθηση και πρακτική κατανόηση του έργου του μεγάλου Ελβετού ψυχιάτρου και ψυχολόγου, Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (1875-1961).

Οι Εκδόσεις Ίσις ειδικεύονται αποκλειστικά στα βιβλία του Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, της Μαρί-Λουίζ φον Φραντς και επίσης, παλαιών και νέων Γιουνγκιανών αναλυτών, με θέματα που ποικίλλουν από την ψυχολογική ανάλυση των Συμβόλων, της Μυθολογίας και των Παραμυθιών, της Λογοτεχνίας, της Θρησκείας, της Φιλοσοφίας, της Αστρολογίας, ακόμα και της Αλχημείας, μέχρι τη μοντέρνα εμβάθυνση της γυναικείας και ανδρικής ψυχολογίας.

Το έργο του Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ και των συνεργατών του προηγείται πολύ της εποχής του και ίσως γι' αυτό εξακολουθεί να παραμένει απρόσιτο στο αναγνωστικό κοινό αλλά και στα τμήματα Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων. Τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αξιοθαύμαστης έκρηξης ενδιαφέροντος για το έργο του, και ιδιαίτερα μετά την έκδοση του περίφημου Red Bookτο 2010, στο οποίο οι Times της Νέας Υόρκης αναφέρθηκαν ως το «ιερό Δισκοπότηρο του Ασυνειδήτου», και ο Guardian του Λονδίνου μίλησε για τον 21ο αιώνα ως «Αιώνα του Γιουνγκ».

Οι Εκδόσεις μας επιδιώκουν να καλύψουν το κενό που υπάρχει στην Ελληνική αγορά του βιβλίου πάνω σε θέματα της Ψυχολογίας, και ιδιαίτερα της Ψυχολογίας του Βάθους, αλλά και να ανταποκριθούν στη βαθειά ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να κατανοήσει τα ατομικά και συλλογικά προβλήματα, και έτσι να δώσει λύσεις στα δικά του αδιέξοδα.

 

Γραφεία Εκδόσεων Ίσις